Party tip na týden 31. 10. - 6. 11. 2011


31.10.2011 02:29 -  Doporučujeme - Ani jsem si nějak nestačil všimnout, že už je za námi zase další měsíc. A to znamená, že do konce roku nám toho moc nezbývá. Zkuste si proto rychle vzpomenout na předsevzetí, která jste si dali a honem rychle začněte něco dělat. Už je taky na čase mrknout na net a objednat vánoční dárky, ať potom nemusíte stát na poště kilometrovou frontu. No a když už jsme v tom výčtu, tak určitě taky nezapomeňte na Silvestra. V tomhle případě vám ale můžu vřele doporučit doklubu, kde už teď je několik hodně slušnejch tipů jak ho strávit ;)

Pondělí

Poslední říjnový den přímo vybízí k nějaké pěkné oslavičce a to bez ohledu na to, že svoje narozeniny slaví Tomáš Plekanec, s kterým bude slavit jistě i Lucka Vondráčková a její džíny. Pokud vám ovšem NHL ani česká pop music mnoho neříká a máte raději bary, případně míchané drinky, potom je pro vás jako dělaná akce BAR AWARDS 2011 v pražském Phenomenu, kde vás čeká finále 4. ročníku jedné z nejprestižnějších barových anket. Troufám si tvrdit, že tohle byl jeden z nejstupidnejších oslích můstků v dějinách žurnalistiky, přesto věřim, že oslava u Plekanců bude vydařená :) Gratulujeme a přejeme všechno nejlepší!

Úterý

Pozor! Pro všechny co věří numerologii, přichází den, který určitě něco znamená 1. 11. 2011! Nechci význam tohoto data nijak snižovat, pouze bych podotknul, že už se párkrát v historii měnil kalendář, takže bych tomu nepřikládal zas takovou váhu, ale jestli to chcete oslavit neni problém, od toho jsme tady! Těch akcí je zajímavejch spousta, ale pro mě je jasnou volbou koncert poctivý britský punkový formace Guitar Gangsters, která vystoupí v klubu Cirkus v Ústí nad Labem a já tam jedu!

Středa

Uprostřed týdne tě čeká v brněnské Flédě koncert třech významných českých projektů DVA, FLOEX a FIORDMOSS. Navíc Floex aka Tomáš Dvořák, jenž je širšímu publiku znám především díky muzice obsažené v pc hrách Samorost 2 a Machinarium, představí svojí druhou desku nazvanou Zorya.

Čtvrtek

Ač se zdá, že listopad má pomalejší nástup a těch akcí zase tolik není, kvalita v tomhle případě převyšuje nad kvantitou. V pražském Crossu totiž bude mít koncert jamajská zpěvačka Doreen Shaffer, kterážto působila v legendární formaci Skatalites a jako jedna z mála se prosadila v reggae scéně i sólově. Už tu sice párkrát byla, ale takových zpěvaček je jako šafránu, tak si to nenech ujít. No a aby v Brně z toho nebyli smutní, tak v Šalepce bude hrát Laco Deczi a to bude určitě taky dobrý, i když Laco není Jamajčan, ale jazzman.

Pátek

Kdo má rád „téňo“ nesmí v pátek chybět v pražském Yes Clubu, kde projekt Technasia za účasti předních francouzských DJs předvede nepochybně řádnou rychtu! Kdo by však chtěl v pátek zažít trochu více kultury, pak ho v Multikině Ládví a následně v BIO|OKO čeká premiéra freeski filmů nazvaná Ultim8 Freeski Night, která později volně přejde do afterparty a to by rozhodně nemělo být k zahození!

Sobota

V sobotu dorazí z Blavy do holešovíckého SaSaZu Majk Spirit, který vydává druhé sólové album a to ti taky živě představí společně s dalšími bratislavskými posilami v podobě Suverena & Dje Grimasa. Pražskou hip-hopovou elitu bude v SaSaZu reprezentovat Nironic & Dj Wich, Rest & Idea & Dj Fatte. No a kdo to má rád trochu víc synthpopový, nechť si skočí do Meetfactory. Tam se představí Chris Corner se svým sólovým projektem IAMX.

Neděle

A máme tu zase konec týdne, ti kdož ve zdraví přežili, si můžou odpočinout na Strunách Podzimu, které probíhají v pražském Roxy. Konkrétně pak v něděli tam vystoupí naděje a budoucnost jazzu, pianista Robert Glasper je, který inspirován hip-hopem či gospelem a vrací jazz z piedestalu akademismu zpět do tepajících klubů. No panečku, tak tahle věta by mě o tom stoprocentně přesvědčila ;)

autor: red
Nahoru