Mistrovství světa ve skateboardingu a velký hudební festival v Berouně


20.5.2015 12:39 -  Aktuálně - Mistrovství světa ve skateboardingu a velký hudební festival - to je letošní GrandPrix Beroun ! <br />Další, již šestý, ročník GrandPrix se uskuteční v sobotu 27. června 2015 již tradičně v betonové skate plaze v Berouně. Letos přivítá rekordní počet závodníků ze zahraničí, kteří si mezi sebou rozdělí celkový „prize pool“ ve výši 200.000,-Kč. Hudební část akce představí kompletní českou hiphopovou špičku a nabídne tak unikátní podívanou všem divákům. 

Minulého ročníku se zúčastnili profesionální rideři ze 13ti zemí. Pro letošní rok máme již potvrzenu účast závodníků z 18ti zemí a to doslova z celého světa. Díky dlouholeté sportovní kariéře a kamarádství s naším předním skateboardistou a organizátorem celé akce, Tomášem Vintrem, se v Berouně představí evropská i světová špička.

Mezi zatím potvrzenými jezdci nechybí Alex Mizurov (DE), Maxime Genin (FR), Georges Agonkouin (FR), Diego Fiorese (BRA/DEN), Roger Silva (BRA/ESP), Zsolt Karkossiak (HUN), Rišo Tury (SK), Maxim Habanec (CZE), Austen Seaholm (USA), Micky Papa (CAN), nebo americké superstar Dave Bachinsky (USA), Sierra Fellers (USA) a mnohonásobný vítěz mistrovství světa, brazilec Kelvin Hoefler (BRA). Mnoho dalších jezdců bude potvrzeno v následujících týdnech.

Závod je oficiální zastávkou Mistrovství světa a podporován ČAS (česká asociace skateboardingu). Jezdci budou závodit v disciplínách street a best trick. V rámci závodu GrandPrix Beroun se pojedou čtyři kategorie. V kategorii PRO se potkají sponzorovaní jezdci společně s jezdci staršími 16ti let. Kategorie AM je určena pro nesponzorované jezdce a jezdce mladší 16ti let. Všechny dívky bez rozdílu věku pak mají svou vlastní kategorii GIRLS. Po skončení finále kategorie PRO přijde na řadu divácky velmi oblíbená disciplína BEST TRICK.

GrandPrix Beroun bude letos světovým pohárem na pozvání, pouze pro 50 jezdců. 30 míst je rezervováno pro zahraniční profesionály, 20 míst pro česko-slovenskou špičku a sponzorované závodníky. Registrovat se je možné na emailové adrese grandprixberoun@seznam.cz nebo online, přímo na tomto linku: http://www.grandprixberoun.cz/ - !registration/c1q0n AM a GIRLS kategorie mají registraci otevřenou pro všechny ostatní závodníky bez omezení.

Nedílnou součástí akce je hudební festival, který letos představí kompletní špičku českého hip hopu. Poprvé se v Berouně představí nová hvězda české scény Paulie Garand, se kterým vystoupí Kenny Rough. Dále pak hvězdná parta PSH Live v kompletním složení Vladimir 518, Orion a DJ Mike T. Poslední se pódiu představí všem dobře známí PRAGO UNION & Live Band. Na eXcelent afterparty poté vystoupí Jagermeister DJs NobodyListen & Akvamen, kteří celou akci uzavřou. Během závodů a celého dne budou hrát DJs LU2 a Lucky Boy. Návštěvníci si mohou vyzkoušet obratnost prstů ve fingerboardingu nebo jen sledovat naše profesionální jezdce ve fingerboard parku. Chtěli jste si někdy designovat vlastní boty? Na GrandPrix si pro vás firma Vans připravila projekt 3D papírových bot, které si sami pokreslíte a ty nejlepší návrhy vám poté vyrobí na zakázku. Celé léto se pak budete prohánět ve svých unikátních Vanskách.

Na ploše 17x3 metry se pak mohou návštěvníci projet na skimboardu nebo se přiučit od instruktorů. Líbí se Vám akrobatické kousky ve filmech a nevěříte, že se to dá dělat i ve skutečnosti? Právě pro Vás tedy na GrandPrix vystoupí nejlepší parkour crew v ČR s jejich dech beroucími kousky. Součástí akce bude také výstava fotografií z cestování po světě od našeho českého a slovenského teamu Vans, výstava fotografií známého českého fotografa Black Bee, TicTac zóna, Jagermeister platforma a mnoho dalšího. Skateboardové závody začínají v 09:00h., hudební festival v 19:00h. a akce končí ve 03:00h. po půlnoci.
VSTUPNÉ NA AKCI JE ZDARMA !!!


ČASOVÝ HARMONOGRAM

8:00h Otevření areálu pro ridery a veřejnost

8:00-9:00h Registrace jezdců do kategorie AM

9:30h Start závodu kategorie AM

10:00-11:00h Registrace do hlavního závodu GRANDPRIX Beroun 2015 v kategorii PRO

11:00-11:45h Trénink 12:00h Start kvalifikace - kategorie PRO

17:30h Start finále závodu - kategorie PRO

18.30h NEFF Best trick 18:45h

Začátek koncertů 
09:30-19:00h DJs LU2 a Lucky Boy

19:00h PSH Live | Vladimir 518 | Orion | DJ Mike T /eXcelent stage/

20:00h PAULIE GARAND & KENNY ROUGH /eXcelent Stage/

21:00h Vyhlášení výsledků 21:15h PRAGO UNION & Champion sound /eXcelent Stage/

23:00h-03:00h DJs Akvamen + NobodyListen and Lucky Boy + LU2 /official afterparty /


STARTOVNÉ Startovné do závodu do 15 let - kategorie AM Grand Prix Beroun je 50,-Kč. Ke startovnému obdrží každý závodník zdarma věcnou cenu od sponzorů závodu a energy drink (energy drinky pouze pro zavodníky starší 13ti let) Startovné pro hlavní závod Grand Prix Beroun je 400,-Kč, (v ceně voda, ovoce, jídlo, energy drink, dárek od partnerů).

POČET ZÁVODNÍKů: Maximální počet závodníků pro kategorii AM je omezen na 30 a registrace je otevřená, pro kategorii PRO je maximální počet závodníků omezen na 50. 30 závodníků bude pozváno a zveřejněno do 2 týdnů před závodem, 20 závodníků se může přihlásit online na http://www.grandprixberoun.cz, emailem nebo na místě.

PRIZE MONEY Závod do 15 let AM GPRIX Beroun: Věcné ceny v hodnotě 50.000,-Kč. Závod kategorie GIRLS: Věcné ceny v hodnotě 30.000,-Kč.

Závod NEFF BEST TRICK: Kategorie PRO: 5.000,-Kč, Kategorie AM: Oblečení od hlavy až k patě od našich partnerů.

Závod kategorie PRO: 120.000,-Kč - CASH prize money a věcné ceny.

SYSTÉM ZÁVODU
SLOŽENÍ POROTY: Jména porotců a jejich profily budou v následujících týdnech zveřejněna na oficiálních stránkách závodu GRANDPRIX 2015 a partnerských skateboardových webech. Porota pro letošní ročník akce se bude skládat z mezinárodních rozhodčích.
sanctioned by

Závod do 15let AM GRANDPRIX Beroun Závod se jede formou skupinového jamu, 4 jezdci v jedné skupině, délka jízdy 3min. Každá skupina má pouze jednu jízdu. Po odjetí každé skupiny mají rozhodčí 1 minutu na zapsání bodů. Do finále postupuje nejlepších 6 jezdců z kvalifikace. Celkové pořadí závodu AM Grand Prix Beroun bude určeno po finálových jamech. Vítěz tohoto závodu získáva divokou kartu „Lucky AM“, díky čemuž bude zařazen do semifinále závodu kategorie PRO, která je součástí série Světového poháru a získá tak body do žebříčku mistrovství světa.

Hlavní závod GRANDPRIX Beroun 2015 - Kvalifikace se jede formou skupinového jamu. 5 jezdců v jedné skupině, délka jízdy 6minut. - Každá skupina má pouze jednu kvalifikační jízdu. Po odjetí každé skupiny mají rozhodčí 1 minutu na zapsání bodů. Systém jamů v tomto závodě bude tzv. ORGANIZOVANÝ JAM, kdy mají jezdci určené pořadí, které po dobu jízdy udržují. - Po sečtení bodů postupuje do SEMIFINÁLE 19 nejlepších jezdců kvalifikace, ke kterým se přidá vítěz závodu kategorie AM (Lucky AM). - Semifinále v počtu 20 jezdců se jede opět formou organizovaného jamu. 4 jezdci v jedné skupině, délka jízdy je 5 minut. Po odjetí každé skupiny mají rozhodčí 1 minutu na zapsání bodů. - Po sečtení bodů postupuje do finále TOP 9 jezdců. - Dohromady bude ve FINÁLE závodit 9 jezdců, kteří vytvoří skupiny po 3, dle semifinálového umístění. Každá skupina o 3 jezdcích pojede 4 minutový organizovaný jam. Z těchto 3 finálových jamů poté vzejde vítěz závodu GRAND PRIX 2015, prezentovaného firmou Vans.
*Délka jízdy v jednotlivých jamech muže být na začátku závodu upravena dle počtu přihlášených jezdců.
*Vyhlášení výsledků závodu proběhne po koncertu dua PAULIE GARAND & KENNY ROUGH ve 21:00h na hudebním pódiu a zúčastní se ho zastupitelé města Beroun, zástupci partnerů akce a kapely hrající na večerním festivalu.
**Věcné ceny budou předány závodníkům při vyhlášení závodu, prize money za kategorii PRO poté po 22:00 v akreditačním stánku závodu nebo převodem na účet v následujícím týdnu. Z technických důvodů není možné žádné prize money předávat závodníkům dříve než v uvedenou dobu.
sanctioned by

autor: Míša Kadlecová
Nahoru